Home

Artikler
Netværk
Tele
Installationer
Lys
Komponenter
Elektronik
Cases
Håndværk
Elektroteknik
Historien
Af interesse
Diverse
Opslag
Billedopslag
FAQ
Video
Links
Om

Tilpasset søgning
Seneste artikler
Spændingsmåling og toleranceSpændingsmåling og tolerance
Måling med diverse måleapparater på henholdsvis et 1,5 V element og en 230 V AC spændings­kilde. Hvor forskellige er resultaterne og hvordan udregnes usikkerheden på en måling?

3 stikkontaktsystemer i Danmark
Inden for ca 3,5 år er Danmark gået fra at gøre brug af et enkelt 230 V husholdningsstikkontaktsystem til at tillade ikke mindre end 3 af slagsen.

Nulstrøm ved skæv ohmsk last
Hvordan ser beregningen for nul­strømmen ud og hvordan er denne beregning i overensstemmelse med en konkret måling?

Betragtninger omkring vek­selstrøm anno 1889
Overvejelser omkring vekselstrøm i en beretning til Københavns magistrat som optakt til et elektricitetsværk i hovedstaden.

Ripple på lyset
Når en lyskilde forsynes fra en vek­sel­spænding har lyset det med at pulsere, selvom man ofte ikke bemær­ker det. Hvordan ser disse lyspulsationer ud, målt med en hurtigt reagerende lyssensor?

Strålevarme og spændings­niveau
Hvor effektivt bliver toastbrød ristet ved nominel spænding, henholdsvis ved en spænding, der afviger fra den nominelle med ± 10 procent?

Måling af energiforbrug på en computer
En undersøgelse af, om en mobil strømforbrugsmåler til stikkontakten kan måle energiforbruget på en computer korrekt.
Seneste opslag
Spændingskurve, chok tyggegummi
En uskyldigt udseende tyggegum­mipakke giver et ubehageligt elek­trisk stød ved berøring. Hvordan ser den afgivne spænding ud? Spændingskurve, telefon med håndsving | Strømkurve, kaffemaskine | Strømkurve, 60 W glødepære | Strømkurve, 15 W kompaktlystofrør | Strømkurve, 10 W LED lyskilde | Strømkurve, 12,5 W dæmpbar LED lyskilde
Video
Søg på cubus-adsl.dk
Tilpasset søgning
BREAKING NEWS!
Nordisk elektrisk Ledningstraad-
& Kabelfabrik.

Under dette Navn er der bleven anlagt en Fabrik i Kjøben­havn, saa vidt vides den første i sit Slags, for Tilvirkning af isoleret Kobbertraad og Kabel for elektrisk Lys, Telegraf- og Telefonbrug, Ringeapparater, Lynafledere, medicinske Apparater, Magnetvikling m. m. Fabrikkens Indehaver er Ingeniør H. P. Prior, der tillige er Eneforhandler for Dan­mark af Ledningsrør og specielle Instellationsartikler fra S. Berg­mann & Ko. i Berlin.


Home | Copyright © 2002-2017 Cubus | cubusadsldk@gmail.com