Home

Artikler
Robot
Netværk
Tele
Installationer
Lys
Komponenter
Elektronik
Cases
Håndværk
Elektroteknik
Historien
Af interesse
Diverse
Opslag
Billedopslag
FAQ
Video
Links
Om

Tilpasset søgning

Strømkurve, 10 W LED lyskilde

Dokument oprettet:1 Feb 2013
Senest ændret:24 Apr 2021

10 W LED lyskildeStrømkurven på en lyskilde baseret på lysdioder (LED - Light Emiting Diode) med en opgiven optaget effekt på 10 W er blevet målt med et oscilloskop.

Lyskilder baseret på lysdioder er nyeste skud på stammen inden for almen belys­ning. De breder sig hastigt og finder anvendelse både indendørs og udendørs. Mht til energi­forbrug og levetid er disse produkter favorable, hvorimod selve lyskvaliteten oftest halter noget bagefter den traditionelle glødelampe.

Mht strømoptag kan de også være langt fra den ønskværdige sinusformede strømkurve som fx en glødelampe har...

Kurver over spænding, strøm og effekt ved 230 V AC

Kurver over spænding, strøm og effekt for en 10 W LED lampe ved 230 V AC.
Strømmens effektiv­værdi er angivet til 55,69 mA med en spidsværdi på 233,0 mA (rød) ved måling på denne 10 W LED lampe. Havde strøm­kurven været sinusformet ville spidsværdien have ligget på 78,6 mA. Effektkurven (sort) viser et kort øjeblik en effekt på 69,0 W. Middeleffekten er på 9,75 W, tæt på lampens nominelle effekt på 10 W.


Kurverne undersøges mht indhold af harmoniske overtoner.

Analyse af harmoniske overtoner i strøm og spænding

Overharmonisk analyse af strøm og spænding til 10 W LED lampe.
Der er et betydeligt indhold af harmoniske overtoner i den optagne strøm til 10 W LED lampen. Strømmen ses opløst i grundfrekvensen 50 Hz (0,05 kHz) samt overtonerne 150 Hz, 250 Hz osv. Den harmoniske forvrængning THD-I (rød) er oppe på 39,59 %. Spændingen er heller ikke perfekt sinusformet. Der bliver angivet en THD-U (blå) på 1,712 %.Interne links til emner i dette opslag: Eksterne links til emner i dette opslag:


Home | Copyright © 2002-2024 Cubus | cubusadsldk@gmail.com