Home

Artikler
Robot
Netværk
Tele
Installationer
Lys
Komponenter
Elektronik
Cases
Håndværk
Elektroteknik
Historien
Af interesse
Diverse
Opslag
Billedopslag
FAQ
Video
Links
Om

Tilpasset søgning

Er der krav om beskyttelsesleder til en vaskemaskine?

Dokument oprettet:20 Jul 2010
Senest ændret:24 Apr 2021

vaskemaskineSvaret på, om der er krav om tilsluttet beskyttelsesleder til en vaskemaskine, og andre brugsgenstande, fremgår af SIK-meddelelsen Elinstallationer nr. 21/09 med overskriften Elektriske installationer - Beskyttelse mod indirekte berøring.

Meddelelsen 21/09 skelner mellem tilslutningssteder med virksom beskyttelsesleder og tilslutningssteder uden virksom beskyttelses­leder.

Ved udskiftning af brugsgenstande eller tilslutning af nye brugs­genstande til tilslutningssteder med virksom beskyttelsesleder skal brugsgenstande af typen klasse I tilsluttes beskyttelses­lederen (benævnelsen klasse I vil sige, at brugsgenstanden rent faktisk er beregnet for tilslutning til beskyttelsesleder og ikke har beskyttelse mod indirekte berøring ved andre metoder som fx dobbeltisolering, klasse II, eller ekstra lav spænding, klasse III).

Såfremt tilslutningsstedet er uden virksom beskyttelsesleder skal fx en vaskemaskine stadig beskyttes mod indirekte berøring. Beskyttelsen kan imidlertid i dette tilfælde udgøres af en HFI- eller HPFI-afbryder. Der er således ikke i dette tilfælde krav om tilslutning til beskyttelsesleder såfremt strømkredsen er beskyttet af en højfølsom fejlstrømsafbryder.

Ovenstående gælder også mange andre brugsgenstande som stationære køleskabe og frysere (ifølge SB-A6 § 217.6 er et husholdningsapparat at betragte som stationært når det har en masse på mindst 18 kg), tørretumblere, pumper, varmekabler mv.


Interne links til emner i denne FAQ: Eksterne links til emner i denne FAQ:


Home | Copyright © 2002-2023 Cubus | cubusadsldk@gmail.com