Home

Artikler
Robot
Netværk
Tele
Installationer
Lys
Komponenter
Elektronik
Cases
Håndværk
Elektroteknik
Historien
Af interesse
Diverse
Opslag
Billedopslag
FAQ
Video
Links
Om

Tilpasset søgning

Strømkurve, 60 W glødepære

Dokument oprettet:31 Jan 2013
Senest ændret:24 Apr 2021

60 W mat glødepæreStrømkurven på en traditionel matteret 60 W glødepære er blevet målt med et oscilloskop.

Denne type glødepære udgik af sortimentet i Europa den 1. september 2009 af energispare­mæs­sige årsager.

Lyskvaliteten er helt i top på sådan en glødepære. Den bruger imidlertid væsentlig mere energi pr leveret lysmængde i forhold til de alternativer, der efterhånden er dukket op, fx kompaktslysstofrør og LED lyskilder.

Med hensyn til strømkurvens form gør det ingen forskel, om det er en traditionel glødepære, en halogenpære eller andre lyskilder baseret på en glødetråd, der måles på. De karakteriseres alle af en strømkurve, der er i fase med spændingskurven og følger dennes kurveform.

Kurver over spænding, strøm og effekt ved 230 V AC

Kurver over spænding, strøm og effekt for en glødepære på 60 W ved 230 V AC.
Spændingskurven (blå) er ikke perfekt sinusformet, den er noget flad i toppen (harmonisk forvrængning). Det skyldes belastninger i nettet, der ikke som glødepæren trækker en strøm, som følger spændings­kurvens form. På den aktuelle spændingskurve er der målt en THD-U (total harmonic distortion) på 1,647 %. Da glødepærens strømkurve følger den påtrykte spændingskurve har strømkurven en harmo­nisk forvrængning i samme leje. Der er målt en THD-I på 1,985 %. Middelværdien af effektkurven (sort), en kurve der er dannet ved multiplikation af øjebliksværdier for spænding og strøm, giver en virkeeffekt på 60,57 W, tæt på glødepærens nominelle 60 W.Interne links til emner i dette opslag: Eksterne links til emner i dette opslag:


Home | Copyright © 2002-2024 Cubus | cubusadsldk@gmail.com