Home

Artikler
Robot
Netværk
Tele
Installationer
Lys
Komponenter
Elektronik
Cases
Håndværk
Elektroteknik
Historien
Af interesse
Diverse
Opslag
Billedopslag
FAQ
Video
Links
Om

Tilpasset søgning
Seneste artikler
Lysdæmpning, effektforbrug og belysningsstyrkeLysdæmpning, effektforbrug og belysningsstyrke
Effekt og belysningsstyrke er blevet målt på en Philips Hue white and color lyskilde. Hvordan for­holder indstillingerne fra 1 % til 100 % i den tilhørende app sig til effektforbruget og belys­ningsstyrken? Og er der forskel på effekt­for­bruget ved forskellige farver?

Robotter og brug af fiksturRobotter og brug af et fikstur
Med et fikstur som mellemstation mel­lem opsamlings- og afleve­rings­sted, kan emner, der har en varie­rende positur, håndteres med præcision af en robot.

Spændingsmåling og toleranceSpændingsmåling og tolerance
Måling med diverse måleapparater på henholdsvis et 1,5 V element og en 230 V AC spændings­kilde. Hvor forskellige er resultaterne og hvordan udregnes usikkerheden på en måling?

3 stikkontaktsystemer i Danmark
Inden for ca 3,5 år er Danmark gået fra at gøre brug af et enkelt 230 V husholdningsstikkontaktsystem til at tillade ikke mindre end 3 af slagsen.

Nulstrøm ved skæv ohmsk last
Hvordan ser beregningen for nul­strømmen ud og hvordan er denne beregning i overensstemmelse med en konkret måling?

Betragtninger omkring vek­selstrøm anno 1889
Overvejelser omkring vekselstrøm i en beretning til Københavns magistrat som optakt til et elektricitetsværk i hovedstaden.

Ripple på lyset
Når en lyskilde forsynes fra en vek­sel­spænding har lyset det med at pulsere, selvom man ofte ikke bemær­ker det. Hvordan ser disse lyspulsationer ud, målt med en hurtigt reagerende lyssensor?
Seneste opslag
Spændingskurve, chok tyggegummi
En uskyldigt udseende tyggegum­mipakke giver et ubehageligt elek­trisk stød ved berøring. Hvordan ser den afgivne spænding ud? Spændingskurve, telefon med håndsving | Strømkurve, kaffemaskine | Strømkurve, 60 W glødepære | Strømkurve, 15 W kompaktlystofrør | Strømkurve, 10 W LED lyskilde | Strømkurve, 12,5 W dæmpbar LED lyskilde
Video
Søg på cubus-adsl.dk
Tilpasset søgning
BREAKING NEWS!
Der er „Jord“ paa Ledningen.

Brandtelegrafen er i Uorden.
Nu skal Fejlen findes og rettes.

      Paa Brandvæsenets Central er der meldt „Jord“ paa Ledningen, hvilket vil sige, at et eller andet Kvarter i Byen er afskaaret fra at kunne melde Brand gennem Alarmerings-Apparaterne.
      Og det er naturligvis en Sag, der hurtigst muligt maa rettes, og i flyvende Fart rykker en Hjælpeekspedient ud for at finde Fejlen.
      I dette Tilfælde er det Fiolstræde-Kvarteret, det er galt med. Bag Frue Kirke graves der ned til Ledningen, og saa sættes denne i Forbindelse med en mystisk Kasse.
      Og saa dikker og snurrer Kassen indtil den med et melder, hvor Fejlen er, og Arbejdet paa at rette den kan begynde.
      En saadan Operation er naturligvis en kærkommen Anledning for en hel Masse Københavnere til at afbryde deres Fart gennem Gaden og stille sig op for at overvære Skuespillet. Selv de, der har allermest travlt, lader ikke være at kigge med – saadan noget kan ingen rigtig Københavner gaa ligegyldigt forbi, selv om han f. Eks. udsætter sig for at komme for sent til Toget eller paa Kontoret.


Home | Copyright © 2002-2024 Cubus | cubusadsldk@gmail.com