Home

Artikler
Robot
Netværk
Tele
Installationer
Lys
Komponenter
Elektronik
Cases
Håndværk
Elektroteknik
Historien
Af interesse
Diverse
Opslag
Billedopslag
FAQ
Video
Links
Om

Tilpasset søgning

Hvordan regnes kW om til kWh?

Dokument oprettet:24 Jul 2010
Senest ændret:24 Apr 2021

Lommeregner Omregning mellem kW og kWh kan ikke ske umiddelbart, da der er tale om to forskellige fysiske størrelser. Kilowatt er et mål for effekt (ydelse, arbejdshastighed) mens kilowatt-timer er et mål for energi (evne til at udføre et arbejde).

En brugsgenstand, der optager en effekt, vil over et tidsrum have forbrugt en mængde energi, som bekvemt kan udregnes i kWh ved at multiplicere antallet af kW med tids­intervallet i timer [h]. Hvis effekten i udregningen indsættes i watt frem for kilowatt, deles tallet med 1000.

En given elektrisk terrassevarmer med strålevarme på 1500 W tænkes anvendt i 3 timer. Hvor mange kWh bliver der tale om?

[kWh] = [kW] · [h] = 1500/1000 kW · 3 h = 4,5 kWh
Udgiften til el bliver:
[kr] = [kWh] · [kr]/[kWh] = 4,5 kWh · 4,01 kr/kWh = 18,05 kr
Nogle brugsgenstande er ikke egnede til en udregning a la ovenstående fordi de ikke har et vedvarende ensartet effektforbrug, fx køle- og fryseskabe eller en vaskemaskine. I stedet får man fx for et køleskab i dokumentationen opgivet det antal kWh det bruger pr døgn, fx 0,31 kWh/døgn. For en vaskemaskine kan oplyses antallet af kWh pr vask, fx 1,14 kWh/vask. Med elprisen anvendt i ovenstående eksempel bliver det henholdsvis 1,24 kr pr døgn og 4,57 kr pr vask.


Interne links til emner i denne FAQ: Eksterne links til emner i denne FAQ:


Home | Copyright © 2002-2024 Cubus | cubusadsldk@gmail.com