Home

Artikler
Robot
Netværk
Tele
Installationer
Lys
Komponenter
Elektronik
Cases
Håndværk
Elektroteknik
Historien
Af interesse
Diverse
Opslag
Billedopslag
FAQ
Video
Links
Om

Tilpasset søgning

Strømkurve, 12,5 W dæmpbar LED lyskilde

Dokument oprettet:1 Feb 2013
Senest ændret:24 Apr 2021

12,5 W dæmpbar LED lyskildeStrømkurven på en dæmpbar lyskilde baseret på lysdioder (LED - Light Emiting Diode) med en opgiven optaget effekt på 12,5 W er blevet målt med et oscil­loskop ved nominel spænding.

Den testede lampe har tilsyneladende et indbygget filter som begrænser forvræng­ningen af strømkurven i forhold til en sinuskurve. Sammenlign fx nedenstående strømkurve med en anden LED lyskilde, hvor strømkurvens harmoniske forvræng­ning er dobbelt så stor.

I øvrigt kunne spændingen sænkes til en effektivværdi på omkring 68 volt før lampen begyndte at flimre. Ved 68 V havde lampen et forbrug på omkring 8,3 watt.

Kurver over spænding, strøm og effekt ved 230 V AC

Kurver over spænding, strøm og effekt for en 12,5 W dæmpbar LED lampe ved 230 V AC.
Der er ikke tale om en sinuskurve for strømmens vedkommende. Kurveformen er dog langt fra så afvigende som man ellers kan se på lignende lyskilder. Strømmens effektiv­værdi (rød) er angivet til 48,39 mA. Middel­effekten (sort) er ved den påtrykte nominelle spænding udregnet til 10,44 W, et stykke fra de påskrevne 12,5 W.


Kurverne undersøges mht indhold af harmoniske overtoner.

Analyse af harmoniske overtoner i strøm og spænding

Overharmonisk analyse af strøm og spænding til 12,5 W dæmpbar LED lampe.
Mht strømmens overtoner er det praktisk talt kun den 3. harmoniske (150 Hz svarende til 0,15 kHz) og den 5. harmoniske (250 Hz) der markerer sig tydeligt her. Den harmoniske forvrængning THD-I (rød) er angivet til 22,53 %. Spændingskurven er også lettere forvrænget. Der bliver angivet en THD-U (blå) på 1,584 %.Interne links til emner i dette opslag: Eksterne links til emner i dette opslag:


Home | Copyright © 2002-2024 Cubus | cubusadsldk@gmail.com