Home

Artikler
Robot
Netværk
Tele
Installationer
Lys
Komponenter
Elektronik
Cases
Håndværk
Elektroteknik
Historien
Af interesse
Diverse
Opslag
Billedopslag
FAQ
Video
Links
Om

Tilpasset søgning

Ofte anvendte portnumre

Dokument oprettet:13 Dec 2003
Senest ændret:25 Mar 2017

Udskrift fra en log i en router. En fra- og en til-IP-adresse og tilhørende portnumre. Denne forbindelse har været til en POP3-server (afhentning af mails), hvilket man kan udlede af portnummeret 110.En TCP/IP-forbindelse mellem to computere defineres dels af de to systemers IP-adresser, men også af portnumre. Porte er nummereret fra 0-65535. En del af disse porte er fastlagt til bestemte tjenester. Et server-program på en computer "lytter" efter, om der skulle komme nogle henvendelser på den port, som programmet er tilknyttet.

Det kan fx være relevant at vide noget om portnumre og deres tilknytning til applikationer, hvis man kører en eller anden form for server bag en router med NAT. Her vil man have brug for at forwarde forespørgsler på bestemte porte på routerens WAN-side til den relevante computer (server) på LAN-siden.

Har man fx sin egen mail-server kørende bag en router med NAT, vil der være tale om at konfigurere routeren til at sende indkommende henvendelser på port 25 TCP videre til maskinen, der har mail-server-programmet kørende. Ville man yderligere oprette postkasser, som skulle kunne tømmes fra World Wide Web, og ikke kun fra lokalnetværket, måtte man også forwarde forespørgsler på port 110 TCP (POP3).

Et udvalg af "well known ports"
Tjeneste Port Protokol
FTP File Transfer Protocol 21 TCP
Telnet - 23 TCP
SMTP Simple Mail Transfer Protocol 25 TCP
DNS Domain Name Service 53 UDP
HTTP HyperText Transfer Protocol 80 TCP
POP3 Post Office Protocol 110 TCP
NNTP Network News Transfer Protocol 119 TCPEksterne links til emner i dette opslag:


Home | Copyright © 2002-2019 Cubus | cubusadsldk@gmail.com