Home

Artikler
Robot
Netværk
Tele
Installationer
Lys
Komponenter
Elektronik
Cases
Håndværk
Elektroteknik
Historien
Af interesse
Diverse
Opslag
Billedopslag
FAQ
Video
Links
Om

Tilpasset søgning

Hvordan afslutter man enderne på en stofledning?

Dokument oprettet:13 Feb 2003
Senest ændret:26 Mar 2017
Forfatter:Cubus

Lamper i den dyrere ende af prisskalaen, som fx PH-lamper, hænges ofte op med stofbeklædte tilledninger fremfor de plastbaserede varianter. Den stofomspundne ledningstype har også betegnelsen VDH og laves typisk i farver­ne hvid, grå og sort.

Denne artikel viser, hvordan man afslutter enderne på en stofledning pænt, blandt andet til gavn for lettere håndte­ring af ledningen gennem diverse "øjer" og aflastningsbøjler mv.


1. Stofledning klar til bearbejdning.

Stofledning klar til bearbejdning.
En stofledning i farven hvid, klar til behandling. Den ene ende skal monteres i lampens fatning, den anden i lampeudtaget. For at kun­ne montere de elektriske ledere skal stofkappen nødvendigvis fjernes nogle centimeter i hver ende. Men hvordan?


2. Tekstilomfletning trækkes tilbage.

Tekstilomfletning trækkes tilbage.
Sådan! Den ydre stofomfletning trækkes 6-7 cm tilbage. Start helt ude for enden og tving maskerne bagud. Små nyk af flere om­gange. På billedet kan det anes, hvordan maskerne er presset helt tæt sammen på et stykke af ledningen, mens de helt til venstre er uberørte.


3. Fyldgarn klippes bort.

Fyldgarn klippes bort.
Fyldgarnet, der er viklet omkring de elektriske ledere, klippes bort. Afslutningen af stofkappen er unægteligt noget flosset.


4. Harlekin-tråden anvendes til fiksering.

Harlekin-tråden.
Sammen med de elektriske ledere er der snoet en flerfarvet tråd (harlekin). Den skal nu frigøres og snoes stramt rundt om enden af den tilbagetrukne stofkappe. Stofenden opnås herved fastgjort.


5. Tekstilomfletning trækkes fremad.

Tekstilomfletning trækkes fremad.
Tekstilomfletningen trækkes afslutningsvis udover den omspundne harlekin-tråd, et stykke fremad. Resultatet er en helt uflosset afslutning på stofledningen. Flosserne gemmer sig inde under kappen og er beskyttet mod yderligere opløsning.
Interne links til emner i denne artikel: Eksterne links til emner i denne artikel:


Home | Copyright © 2002-2019 Cubus | cubusadsldk@gmail.com