Home

Artikler
Robot
Netværk
Tele
Installationer
Lys
Komponenter
Elektronik
Cases
Håndværk
Elektroteknik
Historien
Af interesse
Diverse
Opslag
Billedopslag
FAQ
Video
Links
Om

Tilpasset søgning

Spændingskurve, telefon med håndsving

Dokument oprettet:15 Dec 2012
Senest ændret:24 Apr 2021

Udgangsspændingen på en gammel telefon med håndsving er blevet målt med et oscilloskop.

Der er tale om modellen M35. M'et står for, at det er en såkaldt magneto telefon (en spændingsgenerator i form af en magnetinduktor er forbundet til håndsvinget) og de 35 hentyder til, at telefonen oprindelig blev introduceret i 1935.

På sådan en telefon bestemmer man selv til en hvis grad frekvens og spænding - jo hurtigere der drejes rundt på håndsvinget, jo højere bliver frekvensen og udgangsspændingen.

Spændingskurve afgivet af telefon med håndsving

Spændingskurve afgivet af telefon med håndsving
Den store blå kurve viser udgangsspændingen på telefonstikket når telefonen er ubelastet og der drejes på håndsvinget med jævn hastighed. Ved den aktuelle omdrejningshastighed (med en tandhjulsudveksling i telefonen er det resulteret i ca 10 fulde rotationer af ankeret pr sekund, 10,29 Hz) er der blevet målt en positiv spidsspænding på maksimalt 145,8 V. Spidsspændingen kan snildt passere 250 V ved at dreje hurtigere på håndsvinget. Spændingens effektivværdi er ud­regnet til 58,24 V. Den amplitudemæssigt mindre sorte kurve viser udgangsspændingen når telefonen er belastet med en anden telefons klokke. De mange vindinger i telefonens magnetinduktor resulterer i et stort spændingsfald når der trækkes strøm og spidsværdien når ikke over 37,07 V (effektivværdi 15,02 V).



Interne links til emner i dette opslag: Eksterne links til emner i dette opslag:


Home | Copyright © 2002-2023 Cubus | cubusadsldk@gmail.com